home           nieuws          filmrecensies          acteurs           artikelen         forum           links         contact
Of je nu op zoek bent naar old skool, jaren tachtig, moderne Hongkong films of enige ander vorm van Aziatische cinema of cult www.hkflix.com is de site waar je moet zijn. Met deze reden is www.kungfufilms.nl ook trots om hun als partner te hebben.

  ..
12-05-2009

Nicolas Tse scheert haar af

Geef reactie


Nicolas Tse heeft voor het eerst zijn imago van mooie jongen aan de kant gegooid en schoor voor zijn rol in 'Bodyguard and assassins' zijn haar af. Ook moest hij flink in de zon om bij te kleuren. Hij gaat in deze film, die over een aanslag op Sun Yat Sen gaat een bestuurder van een rickshaw spelen en hiervoor moest hij er een stuk rauwer uit zien.

Het verhaal speelt rond 15 oktober 1905 toen Sun Yat Sen naar Hongkong kwam om fondsen te werven. De film zal niet zo zeer over Sun Yat Sen zelf gaan. De focus ligt meer op de mensen die met hem mee waren om hem te beschermen. Regisseur Teddy Chan hoopt hiermee een stukje geschiedenis van Hongkong bloot te geven.

Naast Nicolas Tse spelen Donnie Yen, Leon Lai, Tony Leung Ka Fai, Fan Bing Bing belangrijke rollen in de film. Zij zullen ondersteund worden door veteraan acteurs Wang Xueqi en Hu Jun. Popster Li Yuchun zal haar debuut gaan maken.

Het zal ongeveer december worden dat de film uit gaat komen. Volgens producer Peter Chan was er honderdvijftig miljoen Yuan vrijgemaakt voor het maken van de film. Ondertussen zijn ze een maandje onder weg met de productie en alles loopt zoals gepland.
 

06-05-2009

Lou Ye laat zich niet stoppen

Geef reactie


Wederom tart regisseur Lou Ye het lot. Al eerder werd hem een zware straf opgelegd voor het zonder toestemming vertonen van zijn film 'Summer palace' op het film festival van Cannes. De Chinese regering was hier niet zo blij mee en legde hem een verbod op. Hij mocht vijf jaar lang geen films meer maken in China. Nu, drie jaar later, biedt hij zijn nieuwste film, 'Spring fever' aan voor een vertoning op Cannes. Hoe China hierop zal reageren is nog niet bekend maar het zit er dik in dat Lou Ye nooit meer een film in China zal opnemen.

Over 'Spring fever' is niet veel bekend. De organisatie van het festival in Cannes heeft hier nog niets over los gelaten. Het enige wat bekend is dat de film stiekem op genomen is in het oosten van Nanjing. Het speelt zich af in 2007 en zou een romantisch drama zijn over een verhouding tussen drie vrienden.

Volgens producer Nai An zal Lou Ye zijn film in Parijs monteren. Ze voegde er aan toe dat ze niet bang zijn voor de Chinese regering en dat ze tot nu toe nog niks van hun gehoord hebben. Ze vinden het niet nodig om zich er druk om te maken. Ze doen namelijk niets fout en en maken gewoon een normale film. Ook Nai An heeft een vijfjarig verbod voor haar betrokkenheid bij het maken van 'Summer palace'.

Door de jaren heen had Lou Ye al wel eerder problemen met de censoren. 'Purple butterfly' uit 2003 mocht gewoon vertoond worden. 'Suzhou river', die hij drie jaar eerder maakte werd niet goed gekeurd. De problemen bij 'Summer palace' kwamen voort uit de manier waarop de de demonstratie op het Tiananmen square uit 1989 vertoond werd en een aantal seks scènes. Beide blijven gevoelige onderwerpen. Voor Lou Ye is dit allemaal goedkope publiciteit. Hij hoeft immers weinig te doen om zijn films onder de aandacht te brengen.
 

06-05-2009

Jackie's honderdste film

Geef reactie


Jackie Chan en Stanley Tong hebben laten weten dat ze samen een nieuwe actie film zullen gaan maken. Met samen bedoelen ze dat ze beide zullen schrijven en regisseren. De titel is voorlopig 'Chinese zodiac' en Jackie Chan speelt natuurlijk de hoofdrol. Het budget is vast gezet op zevenendertig miljoen dollar.

Wat de film extra bijzonder maakt is het feit dat het Jackie Chan's honderdste film zal zijn. Dit heeft hij voor elkaar gekregen in een carrière die iets langer is dan dertig jaar. Tevens zal het zijn terugkeer zijn in de regisseurs stoel. Dit deed hij namelijk elf jaar geleden voor het laatst bij 'Who am I?'. Jackie Chan en Stanley Tong spraken zes jaar geleden voor het eerst over deze film. Het idee was een film te maken over het zoeken naar schatten in verschillende steden rondom de wereld.

Momenteel word er hard gewerkt aan het script. Emperor Dragon movies zal de film gaan produceren. Dit bedrijf is een onderdeel van het uit Hongkong afkomstige Emperor motion pictures. Over acteurs is nog niets bekend. Het is de bedoeling dat er rond september/oktober begonnen wordt met filmen. Dit zal gebeuren in Hongkong, Beijing, Frankrijk, Wenen en Kazakstan.

Zelf is Jackie Chan net klaar met het maken van zijn film 'Big soldier'. Deze film wordt geregisseerd door Ding Sheng en Wang Lee Hom speelt naast Jackie Chan een belangrijke rol. In juni beginnen de opnames voor de China/Amerika coproductie 'Kung fu kid'. Dit is een remake van 'The karate kid' en Jaden Smith, de zoon van Will Smith, zal de hoofdrol gaan spelen.
 

23-04-2009

En de winnaar is!!

Geef reactie


Op zondag 19 april werden de winaars van de achtentwintigste editie van de Hongkong film awards bekend gemaakt.

‘Ip man’, Wilson Yip’s film over de Wing Chun grootmeester won de award voor beste film. Hoofdrolspeler Donnie Yen kreeg het alleen niet voor elkaar om te delen is deze winst aangezien de prijs voor beste acteur aan zijn neus voorbij ging. Nick Cheung was de gelukkige en terecht, want de manier waarop hij zijn rol in ‘Beast stalker’ neerzetten was bijzonder sterk. Ann Hui wist ook aardig wat binnen te halen. Dit ondanks het lage budget waarmee ‘The way we are’ gemaakt is. Toch wist de film de grote producties de loef af te steken en werden er awards gewonnen in de volgende categorieën: beste regisseur, Beste script, beste actrice (Paw Hee Ching) en beste vrouwelijke bijrol (Chan Lai Wun).

John Woo’s ‘Red cliff’ wist maar liefs vijf awards in de wacht te slepen. Hieronder was ook de award voor de beste soundtrack. Gordon Chan’s ‘Painted skin’ en Benny Chan’s ‘Connected’ pakte samen de rest van de technische awards. De nog jonge Xu Jiao kreeg de award voor beste nieuwkomer voor haar rol in ‘CJ7’ en Derek Kwok werd gekroond tot beste nieuwe regisseur voor zijn werk aan ‘The moss’. Als laatste kreeg ‘The assembly’ de award voor beste Aziatische film en werd Josephine Siao geëerd voor haar werk met een Lifetime achievement award.
Klik hier voor de volledige lijst met winaars
 

23-04-2009

Opmerking Jackie Chan valt verkeerd

Geef reactie


Afgelopen zaterdag maakte Jackie Chan duidelijk dat hij nog zijn twijfels had over een democratisch China. Hij krijgt namelijk steeds meer het idee dat de Chinezen deze vrijheid niet aan zouden kunnen. Voor deze opmerking kreeg hij een luid applaus van het overwegend Chinese publiek.

Dit gebeurde toen Jackie Chan mee deed aan een jaarlijkse discussie in Hainan. De oorspronkelijke vraag ging over de censuur die China uitoefent op hun filmmakers. Hij ging hierin een stapje verder en betrok de gehele gemeenschap hierin. Als voorbeeld nam hij Hongkong en Taiwan en benoemde beide plaatsen als veel te chaotisch. Dit zou het resultaat zijn van teveel vrijheid. Hij krijgt dus steeds meer het gevoel dat het volk onder controle gehouden moet worden. Als dit niet gebeurt doet iedereen maar wat hij wil en dat leidt tot onrust. Ook is de jeugd momenteel meer geïnteresseerd in wat andere hebben dan wat ze zelf hebben. Ze zouden meer tijd moeten steken in het ontwikkelen van hun eigen identiteit. Tevens hebben de Chinese producten nog steeds niet de kwaliteit die ze zouden moeten hebben. Om dit te onderstrepen haalde hij het melkpoeder incident aan van afgelopen jaar en dat hij eerder een Japanse tv zou kopen dan een Chinese.

Al jaren is Jackie Chan tegen de democratie in Hongkong. Sinds de voormalige Engels kolonie in 1997 teruggegeven werd aan China mogen de inwoners hun eigen leider niet direct meer kiezen. Al meerdere malen werd er protest gevoerd met als inzet volledige democratie. Beijing heeft hier telkens weer op gereageerd dat Hongkong hier niet klaar voor is.

Deze opmerkingen van Jackie Chan zijn niet echt in goede aard gevallen bij het Chinese volk. Tijdens de uitreiking van de Hongkong film awards werden er raken opmerkingen gemaakt. Zelfs de zeven little fortunes grapte over hem en zeiden dat hij van wege zijn opmerkingen niet aanwezig mocht zijn. Hij is natuurlijk een belangrijk onderdeel van deze groep en ze vieren dit jaar hun vijftig jarig jubileum. Of het verder nog gevolgen gaat hebben voor Jackie Chan kunnen we alleen maar afwachten maar vooralsnog heeft het de tongen flink los gemaakt.
 

11-04-2009

OMG viert eerste kungfufilms met korting!

Geef reactie


Oh My God! Entertainment opent webwinkel speciaal voor de liefhebbers van de Fantastische film!

OMG Entertainment biedt via haar webwinkel een uniek assortiment aan dat alleen zal bestaan uit films die vallen onder de noemer “Fantastische film”, denk hierbij vooral aan Horror-, Science Fiction en Fantasy films. Ondanks dat hier een grote groep liefhebbers voor is zijn er maar weinig gespecialiseerde verkoopadressen voor te vinden, helemaal op nationaal gebied. Vanaf februari 2009 biedt WWW.OMG-ENTERTAINMENT.NL uitkomst voor alle liefhebbers door middel van een assortiment dat zal bestaan uit honderden films. Naast de films zal het assortiment ook bestaan uit gerelateerde soundtracks, magazines, en T-shirts.

Wat OMG Entertainment echter nog aantrekkelijker zal maken dan de doorsnee media winkel is dat er naast alle Nederlandse releases ook een uitgebreide keuze zal zijn uit import DVD's en Blue Ray. Zo kunnen filmliefhebbers releases verwachten uit o.a. Duitsland, Amerika, Hong Kong. Ook duikt OMG dieper in de genre's door niet alleen de grote en gangbare films aan te bieden maar ook de minder bekende, obscure en underground releases. Zo kunnen film liefhebbers zich te goed doen aan een groot aantal subgenre's zoals Giallo (Stijlvolle Italiaanse thrillers), Grindhouse, Spaghetti westerns, Kungfufilms, Slashers, etc.

Begin april hebben ze bij www.omg-entertainment.nl de eerste kung fu films toegevoegd. Dit gaat om een groot aantal Shaw brothers en Golden Harvest titels. Ze zijn direct op voorraad en na bestellen dus ook snel in huis. Om dit te vieren geven ze een speciale 'kung fu films korting' weg. Het enige wat je moet doen is je aanmelden, een bestelling plaatsen en de volgende code in voeren: omg10kungfu Een voordeel wat we in deze tijd van de kredietcrisis best kunnen gebruiken, leve OMG!
 

11-04-2009

Laatste keer Edison Chen?

Geef reactie


Afgelopen week ging in Hongkong Dante Lam's 'The sniper' in première. In deze actie triller spelen Richie Chen, Huang Xiaoming en Edison Chen de hoofdrollen. Het verhaal gaat over een scherpschutter bij de politie en een nogal driftige nieuweling. Samen krijgen ze de opdracht om een voormalige teamgenoot en vriend uitschakelen. Dit omdat hij het op de politie gemunt heeft en hun steeds meer schade toebrengt. De choreografie wordt verzorgd door niemand minder dan veteraan Yuen Tak en de actievolle trailer beloofd ons genoeg pistoolgevechten in de ouderwetse Hongkong stijl.

Naar verluid lag de film al een aardig tijdje op de plank. Alleen door het fotoschandaal van Edison Chen hebben de releases tegen gehouden. Omdat Edison Chen op zo een negatieve manier in het nieuws stond dat de film nooit genoeg mensen naar de bioscoop zou trekken. Diverse actrices waren hierbij betrokken en de media vond het prachtig. De politie had er zijn handen vol aan, er volgde doodsbedreigingen en de fans hadden er allemaal een mening over. Dit is de eerste film die uitkomt na het schandaal. Edison Chen heeft zichzelf terug getrokken uit de film industrie en woont nu in Canada.
 

06-04-2009

Blood relations

Geef reactie


'Blood relations' wordt een martial arts film die bol staat van de actie. Er is net begonnen met de productie en volgens de planning zal het filmen drie maanden duren. Niemand minder dan oude rot Leung Kar Yan zal verantwoordelijk zijn voor de regie. Hij zal gaan samen werken met zijn vriend Liu Chia Hui. De rest van de cast zal bestaan uit Leung Ho Yee (Leung Kar Yan's zoon!), Yin Dan Dan en Wu Tian Ze.

Het verhaal is van patriottistische aard en speelt rond begin 1900. China is net een republiek geworden en de Japanse invasie staat op het punt om door te komen. De rijke Qin Ling (Leung Kar Yan) word flink onderdruk gezet door de japanners. Toch weet hij voet bij stuk te houden en niet toe te geven. Maar hij weet dat zijn gehele huishouden gevaar loopt. Om de veiligheid van zijn familie en personeel te garanderen besluit hij al zijn rijkdom weg te geven, zijn familie de rug toe te keren en zijn personeel te ontslaan. Echter mag dit niet baten. De wreedheden van de Japanners kennen geen grens en de hele familie wordt uitgemoord. De enige die overleefd is Qin Yun, zijn aangenomen zoon. Hij was op school in het buitenland en ontsprong zo de dans. Als hij hoort dat zijn familie uitgemoord is wil hij alleen maar wraak. Hij begint aan een keiharde training om zijn doel te bereiken.

Zowel Leung Kar Yan als Liu Chia Hui zullen meerdere vechtscènes in de film hebben. Het zal een volledige martial arts film worden. Ze willen alles zo authentiek mogelijk maken. Geen slappe poses dus maar echte ouderwetse kung fu. Liu Chia Hui, die recentelijk benaderd werd door de Shaw brothers om een aantal klassiekers opnieuw te maken hoop in de toekomst een film over Choy Li Fut te maken. Hiermee hoopt hij een ommekeer te kunnen veroorzaken bij de jeugd. Tegenwoordig zetten ze de computer meteen aan na het wakker worden en verwaarlozen ze hun lichaam en tradities. Samen met Leung Kar Yan is hij van plan om een serie films te maken waar traditionele kung fu centraal zal staan. Hiermee hopen ze de jeugd weer een beter begrip te geven van kung fu en de Chinese cultuur in het algemeen.
 

06-04-2009

Ip man 2

Geef reactie


Op 31 maart werd er een pre-productie persconferentie gehouden voor 'Ip man 2'. Hier werd verteld dat het filmen in augustus 2009 zal beginnen. Volgens producer Rwaymond Wong en regisseur Wilson Yip zal het budget groter zijn en de het resultaat spectaculairder.

Het verhaal zal precies aansluiten op het eerste deel. Ip Man komt aan in Hongkong en zal ze daar kennis laten maken met Wing Chun. De stijl, die bekend staat als een vrouwen stijl roept nogal wat reacties op. Een Hung Gar leraar (Sammo Hung) reageert hier nogal heftig op met rivaliteit als gevolg. Bruce Lee is hierbij nog niet in beeld en waarschijnlijk zal hij in 'Ip man 3' zijn opwachting maken. Beide scripts zijn al klaar maar er is besloten beide films niet aan een stuk door te filmen. Dit was in eerste instantie wel de bedoeling maar helaas zijn de onderhandelingen met de familie van Bruce Lee nog niet afgerond.

Sammo Hung, die voor 'Ip man' alleen achter de schermen werkte zal nu ook een actievere rol gaan spelen. Hij neemt de rol van een Hung Gar meester op zich. Hij zal het opnemen tegen Donnie Yen. Iets wat hij naar eigen zeggen in het eerste deel niet deed omdat hij er niet voor betaald werd. Dit maal krijgt hij wel geld dus zal hij zich helemaal op de rol storten. Fan Siu Wong en Lam Ka Tung zullen wederom te zien zijn in dit vervolg.

Wilson Yip scoort momenteel erg goed. 'Ip man' en 'Painted skin' behoren tot de top films van 2008. Donnie Yen heeft momenteel een verglijkbaar status als acteur. Al zijn films van de laatste tijd worden wereldwijd goed ontvangen. De nominatie voor beste acteur is natuurlijk een kroon op zijn werk en laten we hopen dat hij de award ook binnen haalt. Momenteel heeft hij plannen voor vier films dit jaar. 'Dark october', 'Imperial courd', 'Ip man 2' en voor de vierde heeft hij nog keuze uit twee films. Hiermee is zijn agenda helemaal vol en andere projecten moeten wachten tot volgend jaar. Het grappige is dat hij zelf benaderd is voor een romantische film. Deze heeft hij afgewezen van wegen zijn drukke schema en niet omdat het hem niets leek.
 

06-04-2009

Grote plannen gaan niet door

Geef reactie


Een aantal weken geleden werd bekend dat John Woo bezig was met de voorbereidingen van een film over een groot cruiseschip. Een project waar hij enorm veel zin in had en wat hij grote wilde maken dan 'Titanic'. Afgelopen week kwam er naar buiten dat alles op losse schroeven staat en dat hij de film niet zal gaan maken.

Yashi film uit Taiwan, die de eigenaren van de rechten op het verhaal zijn, lieten weten dat ze er niet uit konden komen met producer Terence Chang. Hierdoor werd er besloten om de onderhandelingen stop te zetten en op zoek te gaan naar een nieuwe regisseur. Terence Chang die al jaren de producer van John Woo is, betreurt de situatie. John Woo wilde de film erg graag maken. Hij vind het verhaal geweldig en is al een jaar bezig allerlei informatie te verzamelen. Hiervoor raadpleegde hij veel historische boeken om het allemaal zo echt mogelijk te maken.

De schuld voor de situatie word neergelegd bij Yashi film. Zij zouden terug gekomen zijn op afspraken die gemaakt waren. Door hun gedrag zijn er vele top acteurs, waar onder Chang Chen en Song Hye-kyo, die voor niets hun schema vrij gemaakt hebben.
 

Terug naar de vorige pagina

 

 

Door naar de volgende pagina