home           nieuws          filmrecensies          acteurs           artikelen         forum           links         contact
Of je nu op zoek bent naar old skool, jaren tachtig, moderne Hongkong films of enige ander vorm van Aziatische cinema of cult www.hkflix.com is de site waar je moet zijn. Met deze reden is www.kungfufilms.nl ook trots om hun als partner te hebben.

  ..
06-04-2009

Streetfighter: the legend of Chun Li

Geef reactie


Er zijn een aantal spellen die de basis hebben gelegd voor voor de toekomst. Samen met Mortal combat was het Streetfighter dat een grote stempel op de vechtspellen heeft gedrukt. Nu met het uitkomen van het nieuwste deel kon een nieuwe film niet uitblijven. Al eerder werd dit geprobeerd met de film 'Streefighter' met Jean Claude van Damme in de hoofdrol. Helaas heeft deze film de tand des tijd slecht doorstaan. Misschien dat 'Streetfighter: the legend of Chun Li' het wat beter zal doen.

In Street Fighter: The Legend of Chun-Li nemen de strijders van het goede en het kwade het tegen elkaar op in de straten van Bangkok. De krachten van de duisternis worden geleid door Bison, een misdaadwerkgever van schijnbaar onbegrensde macht. Als Bison met vechters Balrog, Vega en Cantana weer een golf van geweld in de krottenwijken aanspoort, staat er een team van helden op om hem tegen te houden. De half-Aziatische schoonheid Chun-Li, kungfu meester Gen, politieagent Nash en diens partner Maya zijn vastberaden om Bison en zijn strijders voorgoed te stoppen.

'Streetfighter: the legend of Chun Li' zal donderdag zeven mei in de Nederlandse bioscopen gaan draaien.
 

24-03-2009

De overtreffende trap?

Geef reactie


Het lijkt er op dat Hongkong met 'Coweb' een antwoord zal gaan geven op het Thaise 'Chocolate'. Deze actie film heeft namelijk ook een vrouwelijke nieuwkomer in de hoofdrol en actie die er niet om liegt. Het zal er keihard aan toegaan op een lekkere en ouderwetse Hongkong manier.

Het filmen begon in mei van 2008. Dit is een maand of drie na de première van 'Chocolate'. Het is dus ook redelijk veilig te zeggen dat de het idee bij regisseur Xiong Xin Xin door het kijken naar die film opgewekt is. Aan de andere kant hoeft dit ook weer niet zo te zijn. Het zoeken naar een investeerder kwam namelijk erg traag op gang. Niemand durfde zijn geld te geven voor het maken van een film met een nieuwkomer in de hoofdrol. Het feit dat het hier om een vrouw in een actie film ging versterkte dit nog eens. Gelukkig vond Xiong Xin Xin steun bij zijn vrienden Joe Ma, Chan Shu Chi and Eric Tsang. Hiernaast wist hij een interessante cast bij elkaar te krijgen. Sam Lee, Kane Kosugi, Cheung Siu Fai en Mike Moller zullen allemaal te zien zijn in de kleinere rollen. Jiang Lu Xia, een van de finalisten van de Jackie Chan talenten jacht 'Diciple' speelt de hoofdrol.

Jiang Lu Xia ontwikkelde haar interesse voor martial arts toe ze een jaar of zes was. Een jaar later begon ze haar training op een school ergens in Mongolië. Hier trainde ze tot haar elfde en toe begon ze een reizend bestaan. Ze trok van Liaoning, naar Jiangnan naar Beijing en bezocht nog vele andere plaatsen in haar zoektocht naar kennis. Hierbij liep ze vele blessures op maar won ze ook vele medailles. Ze is een echte doorbijter die haar training uiterst serieus neemt en met haar hele lichaam een vechtersmentaliteit uitstraalt. Regisseur Xiong Xin Xin is uiterst tevreden over haar en heeft er alle vertrouwen in dat ze het zal redden in de actie film wereld.

In 'Coweb' speelt Jiang Lu Xia de rol van een wushu coach uit Guangdong. Ze raakt betrokken bij een ontvoeringszaak in Hongkong van een van haar werknemers. Om hem en zijn vrouw te redden moet ze zich door een onnoembaar aantal tegenstanders worstelen. Echter weet ze niet dat dit alles van te voren ze bedacht is. Al haar gevechten worden opgenomen en live op het internet uitgezonden. De opnames van 'Coweb' zijn afgerond en de film zal in de loop van dit jaar ergens in de bioscopen van Hongkong gaan draaien. klik hier voor de trailer
 

24-03-2009

Kung Fu Cyborg

Geef reactie


God schiep de mens naar zijn eigen inzicht en de mens deed dit met de ontwikkeling van de robots. Maar als dat de mens twijfelt aan god waarom zouden robots dan niet aan de mens twijfelen?

In de toekomst zorgt de technologische vooruitgang voor de vergemakkelijking van het menselijke leven. Uiteindelijk komen er zelf robots die functioneren als persoonlijke assistenten van de mens. K-1 is een eerste generatie van deze robots. Hij is in het geheim ontwikkeld in het Tian an laboratorium. De robots zijn niet van echte mensen te onderscheiden. Het doel van de robot is om gevaarlijke missies voor de politie te volbrengen zodat er minder slachtoffers vallen bij de politie. Om de robot te testen wordt hij ondergebracht in een afgelegen dorp. Zijn ware identiteit wordt geheim gehouden. Hierdoor wordt hij in het dorp opgenomen als een van de mensen. Hij functioneert prima en blinkt zowel op het sociaal vlak als in zijn werk enorm uit. Langzaam maar zeker ontstaan er echter problemen als een van zijn vrouwelijke collega's verliefd op hem wordt. Echter moeten deze problemen wachten want hij wordt op een speciale missie gestuurd. Een vergelijkbaar model robot is doorgeslagen en deze moet kosten wat kost gestopt worden.

Jef Lau is de regisseur die achter dit project zit weet te melden dat de film humor met romantiek en moderne technologische actie zal mengen. Al tien jaar liep hij rond met het idee voor een film met robots. Het kijken van 'Transformers' versterkte dit idee en gaf hem de laatste duw om de film echt te gaan maken. Ook kwam op dat moment het idee dat de robots ook kung fu moesten kennen. De actie in de film zou hierop gebaseerd moeten worden. Het budgets lag rond de tien miljoen Amerikaanse dollars.  Alex Fong zal de hoofdrol gaan spelen en Wu Jing zijn tegenstander. De rest van de cast bestaat uit de Hu Jun, Sun Li en Ronald Cheng. Het filmen is al klaar maar een release datum is nog niet bekend.
 

07-03-2009

Jackie Chan neemt groot risico

Geef reactie


Om te weten dat Jackie Chan hoofdzakelijk vriendelijke en komische rollen gespeeld heeft hoeven we geen onderzoek te doen. Zelf realiseert hij zich dit ook al te goed en daarom vindt hij dat het tijd is voor een verandering. Met deze reden maakte hij in 2004 'New police story'. Nu probeert hij het naar een iets hoger niveau te brengen met zijn duistere film 'Shinjuku Incident'.

In deze terugkeer naar de Chinees gesproken film wil hij graag bewijzen dat hij een echte acteur is. Hij speelt een tractor monteur die zichzelf naar Tokyo smokkelt. Met deze actie hoopt hij bij zijn vriendin te kunnen zijn. Het lot wil echter anders en hij eindig bij de Japanse Yakuza. Het kostte hem aardig wat moeite om zijn sierlijke kung fu bewegingen en zijn brutale lach af te leren. Hij kreeg dus ook continue te horen dat hij niet zo schattig moest lachen en niet zo dramatisch moest bewegen in de gevechten. De opdracht was uiteindelijk dus ook om te bewegen alsof hij niets van kung fu wist, een erg lastige opgave. Maar het was allemaal de moeite waard. Het liefst wil hij namelijk aardige mensen, slechte mensen, kleine rollen, grote rollen, goden of spoken spelen. Het maakt hem niet uit want hij vindt dat hij alles aankan en hoopt de Aziatische Al Pacino of Robert the Niro te worden.

Met het maken van 'Shinjuku Incident' heeft Jackie Chan een aardig risico genomen. Volgens regisseur Derek Yee betaald hij namelijk de helft van het budget van vijfentwintig miljoen Amerikaanse dollars. De rol die Jackie Chan speelt kan namelijk kwaad bloed zetten bij nationalistische Chinese. Dit samen met het niet willen aanpassen van de gewelddadige aard van de film leidde tot de beslissing om de film niet uit te brengen in China. Hiermee houden ze de eer aan zichzelf. Waarschijnlijk was het er nooit doorgekomen bij de Chinese censoren dat een Chinese man zou werken voor Japanse maffia. Echter twijfelen ze er niet aan dat de film gewoon het Chinese publiek zal bereiken. De illegale versie zal waarschijnlijk al wel op iedere hoek van de straat te koop zijn na de eerste première.

Op 22 maart zal 'Shinjuki incident' zijn wereld première hebben als een van de twee openingsfilms op het internationale film festival in Hongkong. Op 2 april zal hij voor het grote publiek te zien zijn in Hongkong, Singapore en Maleisië. Wij moeten waarschijnlijk nog wat langer wachten.
 

07-03-2009

Nieuw project voor Stephen Chow?

Geef reactie


Als we op de Chinese pers af mogen gaan is Stephen Chow druk in de weer met een nieuw Hollywood project. Het zou hier om een science fiction film gaan waar hij zowel de regie als het schrijven voor zijn rekening zal nemen. Natuurlijk gaat hij de hoofdrol spelen en Jack Black en Anna Hathaway zullen hem hierbij ondersteunen.

Evenals eerdere projecten van Stephen Chow staat Sony pictures weer achter dit project. De personage zullen ongeveer gelijk zijn als die uit 'Kung fu hustle'. Hier is een jonge met overgewicht ook het vriendje van de hoofdpersonage. De afgelopen weken is Stephen Chow druk geweest met het schrijven van het script en had zal midden 2009 worden dat er begonnen wordt met filmen. Ook zijn er plannen om 'A journey to the west' te verfilmen. Dit project moet alleen nog helemaal uitgewerkt worden. 'The green hornet' waar Stephen Chow ook aan mee zou werken is momenteel gehuld in duisternis. Volgens de geruchten heeft hij zich terug getrokken door een onenigheid met Seth Rogen, die de hoofdrol speelt en het script schreef. Echt bevestigd is dit nog niet. Maar ondanks dat is het misschien toch een beter idee om een andere acteur te zoeken voor Kato en Chow weg te halen uit Hollywood.

Stephen Chow hoort in Hongkong. We kunnen niet echt zeggen dat de jaren in Amerika Jackie Chan, Jet Li en Chow Yun Fat heel veel goeds gebracht heeft. Natuurlijk zijn ze er financieel erg op vooruit gegaan. Maar echte hoofdrollen hebben ze niet gekregen. Altijd moesten ze het naast een bekende Amerikaan doen. Ook gedragingen en sterke punten werden aangepast en hierdoor verloren ze hun identiteit. Over de taal barrière moeten we het maar helemaal niet hebben en natuurlijk zijn de meeste van de films succesvol geweest maar de echte fans kwamen teleurgesteld uit. Af en toe een uitstapje kan dus geen kwaad maar een volledige carrière in Hollywood lijkt me voor geen één Aziatische acteur een goed idee. Laten we hopen dat Stephen Chow het tegendeel kan bewijzen.
 

07-03-2009

Jackie chan's junior soldiers

Geef reactie


Vorige week is het filmen begonnen voor Jackie Chan's nieuwe film 'Junior soldiers'. Dit was op een toeristische trekpleister genaamd het vieze woud in de provincie Yunnan in het zuiden van China. De genoemde titel is nog niet definitief en de Chinese titel is 'Da bing xiao jiang' wat zich laat vertalen als grote soldaat, kleine generaal.

Het zal een soort reis film worden die zich afspeelt in de Qin dynastie (221 BC - 206 BC). In de hoofdrol krijgen we twee heren, één vrouw en een paard te zien. Jackie Chan zal de generaal gaan spelen en Wang Lee Hom de soldaat. Wie de rol van de vrouw en het paard zal gaan spelen is nog niet bekend.

Volgens een journalist ter plaatsen was de set een herberg langs de weg die opgebouwd was uit stenen en modder. Om acht uur in de ochtend werd de opening ceremonie gehouden en Jackie Chan leiden de acteurs en de crew in het gebed voor een goede afloop. Tevens vroeg hij iedereen goed op het milieu te letten tijdens hun werk. Het roken moet dus berperkt worden en sigaretten peuken op de grond zijn helemaal uit den boze. In de eerste scene die opgenomen werd was Jackie Chan gekleed in een lichaamspantser, werd hij dronken en sloeg hij een boomstam in stukken uit woeden. Tevens waren er vele figuranten aanwezig maar welke rol ze gaan vervullen is niet bekend. Later die week voegde Wang Lee Hom zich ook bij de ploeg.

Naast de genoemde acteur zullen Jackie Chan zijn nieuwe 'Leerlingen', genaamd 'The new lucky stars' en Yoo Seung jun uit Korea ook een rol in de film gaan vervullen.
 

23-02-2009

Dragonball Evolution

Geef reactie


James Wong heeft blijkbaar geld noch moeite gespaard om van Dragonball Evolution een visueel aantrekkelijke film te maken. Naast de verwachte stunts van slowmotion technieken en rondzwevende helden heeft hij de film precies ondergedompeld in een heel opvallende witte gloed. Tevens is hij niet helemaal trouw aan de tekenfilm gebleven. Een boel extreme zaken zijn wat menselijker gemaakt en hierdoor een stukje realistischer.

Dragonball Evolution is gebaseerd op de Manga van Akira Toriyama dat daarvoor ook is omgevormd tot een Japanese animatiereeks en heel veel succes kende over de hele wereld. Het verhaal gaat over een buitenaards wezen dat naar de aarde komt met alleen maar slechte bedoelingen, namelijk de vernietiging van onze geliefde planeet. Maar het wezen verandert van gedacht en helpt de mens voortaan strijden tegen andere kwade krachten.

Justin Chatwin speelt de held in dit verhaal genaamd Goku. James Marsters is zijn tegenstander Piccolo. Zij moeten het scherm delen met onder andere Emmy Rossum en Chow Yun-Fat.
 

02-02-2009

Liang Yusheng overleden

Geef reactie


Op 22 januari is een van de pioniers van de martial arts boeken overleden. Liang Yusheng stierf in zijn huis in Australië en werd 85 jaar oud. Zijn echte naam was Chen Wuntong  en de afgelopen jaren had hij een behoorlijke strijd met zijn gezondheid. In 2004 kreeg hij de horen dat hij blaaskanker had en in 2007 kreeg hij er een beroerte overheen.

In 1924 werd hij geboren in China's zuidelijke Guangxi regio, dit was op 25 april 1924. Hij volgde een opleiding in klassieke Chinese literatuur en geschiedenis. Daarna studeerde hij economie aan de Lingnan universiteit in Guangzhou na zijn examen vond hij werk bij de Sin Wan Bao krant. Hier werd hem in 1954 gevraagd of hij een kung fu serie voor de krant wilde schrijven. Op dat moment was er een kung fu gekte gaande. Een rage die gestart was door een publiekelijk duel tussen twee rivaliserende stijlen. Hij kreeg de smaak hierdoor goed te pakken en schreef in zijn leven maar liefst 36 verhalen. Allemaal werden ze bijzonder goed ontvangen door het publiek.

Zijn boeken gaven zijn kennis over de Chinese literatuur en geschiedenis goed weer. Meestal opende hij zijn verhaal met een gedicht en liet zijn personages interesse hebben in literatuur. Zijn plots waren altijd een combinatie tussen fictie en geschiedenis. Door de populariteit van zijn verhalen werden er een aantal verfilmd. De meest bekende zijn Ronny Yu's 'The bride with the white hair' en Tsui Hark's 'Seven swords'.
 

23-02-2009

Jay Chou geen Bruce Lee

Geef reactie


Mede door zijn strakke schema heeft Jay Chou de rol van zijn eigen idool Bruce Lee moeten afwijzen. Wong Kar Wai zag hem namelijk graag in deze rol voor zijn nieuwe film 'The grand master'.

Echter is dit niet de enige rol van Bruce Lee die Jay Chou aangeboden kreeg. Ook wilson Yip heeft laten weten dat hij hem graag Bruce Lee zou zien vertolken in 'Ip man 2'. Jay Chou's bedrijf JVR music dat ze hier nog geen officiële uitnodiging voor gehad hebben.

Momenteel wordt de tijd Jay Chou compleet opgeslokt door zijn eigen sience fiction project 'Panda heroes'. Hierdoor moest hij het aanbod van Wong Kar Wai wel afwijzen. Natuurlijk vindt hij dit jammer, maar dit soort keuzes moeten nu eenmaal soms gemaakt worden. Op een persconferentie liet Jay Chou weten dat hij veel jonge actrices uit China in zijn film wil hebben. Jessie Jiang, die volgens vele Jay Chou's vriendin is zal de vrouwelijke hoofdrol spelen. Verder heeft hij Zhou Chun op het oog maar hij is bang dat ze te populair is. Een nieuw gezicht met lang haar en grote ogen lijkt hem een prima keuze het enige is dat ze deze dame nog moeten vinden.
 

18-02-2009

Kung fu super sounds

Geef reactie


Voor vele zijn de films die de Shaw studios maakte het summum van de kung fu films. De stijl, de sfeer, de uitstraling eigenlijk alles roept een nostalgisch gevoel op. Het gaat om een bijzondere ervaring die compleet gemaakt wordt door de muziek. Deuntjes die hoofdzakelijk kwamen uit de 'De Wolfe' catalogus. Helaas is er nooit precies duidelijk geweest welke nummers er gebruikt zijn. Vele liefhebbers hebben hier een uitgebreide studie van gemaakt en  uren lopen speuren naar nummers in de grote collectie van 'De Wolf'.

Voor diegene die wat minder tijd heeft of gewoon geen zin om dit er aan te besteden is er nu 'Kung fu super sounds'. Een cd met maar liefst drieënveertig nummers die in de Shaw brothers films te horen zijn. Muziek uit films als 'Dirty Ho', 'Invincible Shaolin', Two champions of Shaolin', 'Heaven & hell', 'Martial club' en nog vele andere. Het hoesje ziet er helaas niet zo heel erg aantrekkelijk uit. Waarschijnlijk kregen ze bij 'De wolf' geen toestemming om beelden uit de Shaw films te gebruiken. Om deze reden moeten we het nu doen met afbeeldingen die enigszins aan kung fu films doen denken. Gelukkig doet dit geen afbreuk aan de muziek en zeker niet aan de inhoud. Hierin zijn namelijk originele briefwisselingen te zien tussen Shaw brothers en 'De Wolf'. Tevens kunnen we een beknopte geschiedenis lezen over de Shaw studio's. Een leuke aanvulling en iets te lezen als je naar de muziek luistert.

Voor elke Shaw brothers liefhebber is deze cd dus ook een om mooie aanvulling op de collectie. Maar ook voor elke DJ of sampler is deze de onmisbaar. De cd is via bol.com te bestellen.
 

18-02-2009

28ste Hong Kong film awards nominaties

Geef reactie


Afgelopen week zijn de nominaties voor de Hong Kong film awards bekend gemaakt. Altijd weer een belangrijk moment voor de filmmakers uit Hongkong. Zal hun film er bij zijn en maken ze kans op een award. Iedereen weet nu of ze een kans maken maar voor de werkelijke prijs uitreiking moeten ze wachten tot één april.

Zoals altijd zijn er ook dit jaar weer een aantal films die domineren. 'Painted skin' gaat samen met 'Ip man' aan kop met maar liefst dertien nominaties. Hier vlak achter komt John Woo's 'Red cliff' met twaalf nominaties. Daarna valt er een redelijk gat en volgt 'The way we are' met zeven nominaties. 'Sparrow' werd zes keer genomineerd en 'Three kingdoms: resurection of the dragon' vijf keer, 'Beast stalker' en 'An empress and the warrior' hebben beide drie nominaties. Of deze nominaties correct zijn valt moet ieder voor zich beoordelen. Een film als 'Legendary assasin' van Wu Jing had namelijk niet in de lijst misstaan. Op meerdere fronten had deze film genomineerd kunnen worden. Vooral Celina Jade had een nominatie moeten krijgen voor beste nieuwkomer maar helaas is dit niet het geval. Ook 'Hongkong bronx' en 'Rule #1' ontbreken in de lijst en ondanks dat 'Champions' als film geen award materiaal is had deze best een nominatie mogen krijgen voor de beste choreografie. Of deze films geen nominatie kregen omdat ze niet aan de criteria voldeden is mij niet bekend maar zou goed mogelijk kunnen zijn. Klik hier voor de volledige lijst.
 

Terug naar de vorige pagina

 

 

Door naar de volgende pagina