home           nieuws          filmrecensies          acteurs           artikelen         forum           links         contact
Of je nu op zoek bent naar old skool, jaren tachtig, moderne Hongkong films of enige ander vorm van Aziatische cinema of cult www.hkflix.com is de site waar je moet zijn. Met deze reden is www.kungfufilms.nl ook trots om hun als partner te hebben.

  ..


Chin Yuet Sang

  Tom Chin, Chien Yueh Sheng, Qian Yue Sheng

Geboorte datum:

Een veteraan op ieder mogelijk gebied, acteur, choreograaf en regisseur. Chin Yuet Sang heeft vele kleine rollen op zijn naam staan als acteur en regisseerde later in zijn carrière een klein aantal films. Maar door zijn opvallende uiterlijk, in het bijzonder zijn slechte tanden, vergeet je hem niet snel. Zijn film debuut was in 1969 bij de Shaw brothers in 'The golden sword'. In 1972 speelde hij een grote rol tegenover Angela Mao Ying in 'Lady wirlwind'. Omdat hij nergens onder contract stond kan het zijn dat je hem in films van Golden harvest, Shaw brothers en vele individuele productie maatschappijen tegen komt. Hij speelde in de meeste films in de jaren zeventig en ging het in de jaren tachtig iets rustiger aandoen. Dit was wel meteen de periode waarin hij zijn meest opvallende film zou maken. Ook al speelde hij zelf geen hoofdrol; 'Lion v/s lion' is echt zijn meesterwerk. Buiten dat hij de film regisseerde samen met Hsu Hsia speelde hij een middel grote rol en nam hij de choreografie voor zijn rekening. Zijn vaardigheid op kung fu gebied is in deze film dus ook het beste te zien. Hierna regisseerde hij nog drie films en speelde in 1998 zijn laatste rol in 'Faces of horror'. Chin Yuet Sang is niet de mooiste wat uiterlijk betreft, maar als je hem hebt zien vechten ben je meteen verkocht want hij behoort absoluut tot een van de kung fu meesters van de Hongkong film geschiedenis. 

Geselecteerde films:

Back Alley Princes (1973)

Seven magnificent fights (1973)

Iron Fisted Monk, The (1977)

Dirty Tiger, Crazy Frog (1978)

Warriors Two (1978)

7 Grandmasters, The (1978)

Last Hurrah for Chivalry (1979)

Kung fu vs Yoga (1979)

Thundering Mantis, The (1980)

Buddha Assassinator, The (1980)

Lion v/s Lion (1981)

Prodigal Son, The (1982)

Shaolin Drunken Monk (1982)

Heroes Shed No Tears (1986)

 

 

Lion_v/s lion

Iron fisted monk

Warriors two

Warriors two

 

Terug naar het overzicht.

 

Nieuwsbrief