home           nieuws          filmrecensies          acteurs           artikelen         forum           links         contact
Of je nu op zoek bent naar old skool, jaren tachtig, moderne Hongkong films of enige ander vorm van Aziatische cinema of cult www.hkflix.com is de site waar je moet zijn. Met deze reden is www.kungfufilms.nl ook trots om hun als partner te hebben.

  ..
Jimmy Wang Yu

Wang Zheng-quan, Wong Yu Lung, Yue Wang, Yu Wong, Wang Yue

Geboorte datum: 28 maart 1944

Wang Yu zijn atletische bouw en interesse in diverse sporten maakte hem uitermate geschikt als held voor diverse kung fu films. Voordat hij in de film industrie begon was hij een succesvol zwemmer, paardrijder en raceautochauffeur. In 1963 kreeg Wang Yu een contract bij de Shaw brothers door het winnen van een publieksauditie. Een jaar later werd zijn eerste film op genomen “Tiger boy”. Om onbekende redenen werd de film pas in 1966 uitgebracht, maar was een groot succes en Wang Yu was in een klap bekend door heel China. Zijn succes werd nog groter door zijn rol in “Temple of the red lotus”. Door dit succes kreeg de Shaw studio een grote voorsprong op de andere productiemaatschappijen. Zijn beste rol is nog altijd in de film “one armed swordsmen”, een film die zijn tijd ver vooruit was en voor het eerst werd er een grote dosis drama verwerkt in een kung fu film, iets waar Wang Yu uitermate geschikt voor is. Dit was de eerste film die in Hongkong boven de miljoen dollars uitkwam en dus uitermate succesvol was. Door zijn geweldige lichaamsbouw was hij precies wat regisseur Chang Cheh zocht voor de rol van een echte Kung Fu held. Zijn meest succesvolle periode was tijdens de jaren zestig en speelde onder andere in “the twin sword”, “The magnificent trio” en “The golden swallow”. Na zijn vertrek maakte hij nog diverse films voor individuele productie maatschappijen waar Golden Harvest de grootste van was. Een carrière, die de dertig jaar makkelijk passeert en verantwoordelijk was voor zowel het acteren als het regisseren van ongeveer 60 films. Een van zijn meest recente rollen was in “Island on fire” waarin hij samen met Jackie Chan en Andy Lau een geweldige prestatie neer zetten.

Geselecteerde films:

The magnificent trio (1966)

One armed swordsmen (1967)

Golden swallow (1968)

Chinese boxer (1970)

One armed boxer (1971)

Zatoichi Meets the One Armed Swordsman (1971)

Seaman no. seven (1973)

Beach of the wargods (1973)

Killer meteors (1976)

One armed swordsman against nine killers (1976)

Double, double crosser (1976)

Savage killers (1977)

Deadly silver spear (1977)

Blood of the dragon (1978)

Shanghai 13 (1981)

Fantasy mission force (1984)

Shanghai express (1986)

Island of fire (1990)
  

Magnificent trio

Savage killers

One armed boxer

The magnificent trio

Terug naar het overzicht.