home           nieuws          filmrecensies          acteurs           artikelen         forum           links         contact
Of je nu op zoek bent naar old skool, jaren tachtig, moderne Hongkong films of enige ander vorm van Aziatische cinema of cult www.hkflix.com is de site waar je moet zijn. Met deze reden is www.kungfufilms.nl ook trots om hun als partner te hebben.

  ..
Ron Smoorenburg
Geboorte datum: 30-4-1974

Samen met Saskia van Rijswijk is Ron Smoorenburg een van de weinige Nederlander die in diverse Hongkong films gespeeld heeft. Zijn eerste rol was tegenover niemand minder dan Jackie Chan in het deels in Rotterdam op genomen 'Who am I'. Zijn achtergrond heeft hij in het Kyoshikin Karate en behaalde hier in zijn jeugd diverse titels mee. Hij werd op zijn vijftiende Nederlands kampioen. In de postcodeloterij recordshow liet hij heel Nederland zijn extreme flexibiliteit en spectaculaire trap technieken zien toen hij het record 'highest kick' op zijn naam wist te zetten (3.30 M). Na de opnamen van 'Who am I' werd het even stil en besloot Ron zelf maar naar Hongkong te gaan om te proberen een voet tussen de deur te krijgen. Hij had succes en speelde maar liefs in vier films. Eenmaal bekend in het filmwereldje werkte hij samen met o.a. Donnie Yen en Corey Yuen. Na een rol gespeeld te hebben in 'The Good, the bad and the innocent', een korte film van Jamel Aattache, werd het idee opgevat om te gaan werken aan de eerste Nederlandse martial arts film, met als resultaat de film 'Fighting fish' die in Januari 2004 in de bioscoop zal gaan draaien. 

Geselecteerde films:

Who am I (1998)

Gen Y cops (2000)

The avenging fist (2001)

Fighting Fish (2004)

 

 

 

 

 

 

Terug naar het overzicht.