home           nieuws          filmrecensies          acteurs           artikelen         forum           links         contact
Of je nu op zoek bent naar old skool, jaren tachtig, moderne Hongkong films of enige ander vorm van Aziatische cinema of cult www.hkflix.com is de site waar je moet zijn. Met deze reden is www.kungfufilms.nl ook trots om hun als partner te hebben.

  ..
19-06-2009

BEIFILMS gaat nu ook voor Hongkong

Geef reactie


Voor het eerst Originele Asian Martial Arts Cinema in Nederland op het witte doek. In mei 2005 brak Bharat Entertainment International (BEIFILMS) de Bollywood filmmarkt in Nederland open met de eerste Bollywood mainstream bioscooprelease ´Kaal´. Inmiddels is de Bollywoodfilm niet meer weg te denken uit de Nederlandse bioscopen. In 2009 gaat BEIFILMS een stap verder met een serie van heuse Asian & Hong Kong Films, waarmee ze wederom de Nederlandse bioscopen wil verrijken met een nieuw segment. De eerste release, de martial art film ‘Coweb’, staat gepland voor 9 juli aanstaande.

Over Coweb
Nieuwkomer Jiang Lu Xia maakt in Coweb haar filmdebuut. Xia wordt gezien als een van “China’s next action superstars”. Ze kwam voor het eerst onder de aandacht in de reality show “The Disciple”, waarin Jackie Chan op zoek ging naar een waardige opvolger als een van China’s meest bekende actiehelden. Haar performances in de show zorgden ervoor dat ze vanaf dag één in de smaak viel bij het publiek en bezorgden haar een enorme fanbase. Vanaf haar 6e is ze al een actief martial arts beoefenaar en sinds die tijd heeft ze allerlei graden in evenzo veel vechtsporten behaald. Xia heeft zich gespecialiseerd in wushu (de verzamelnaam voor vechtsporten uit China, hier ook wel bekend als kung fu). Haar unieke vechtstijl, haar dodelijke uitstraling en discipline maakt dat ze enorm geliefd is in de Chinese martial arts wereld. Volgens Coweb regisseur Xiong Xin Xin is zij de enige Chinese die op dit niveau zo kan bewegen en vechten. In de film doet dit veelbelovende talent dan ook al haar eigen stunts. Niets voor niets wordt haar performance in Coweb, het Chinese antwoord genoemd op de veel geprezen Thaise actiefilm “Chocolate”.

Korte Synopsis
Xia neemt de rol op zich van Yiyi, een vrouwelijke bodyguard die werkt voor de rijke zakenman mr. He. Als haar werkgever en zijn vrouw worden ontvoerd, stelt Yiyi alles in het werk om hen te bevrijden. Tijdens haar zoektocht naar haar werkgever, komt ze in verschillende gevechten terecht. Wat Yiyi niet weet is dat ze ‘bewust’ in deze positie is geplaatst. Haar gevechten worden namelijk gefilmd en live uitgezonden via internet. Een heus syndicaat zit achter de ontvoering en verdient geld aan mensen die gokken over de uitkomst van haar gevechten. Yiyi komt hier in een spectaculaire climax achter, met een spannende ontknoping als gevolg…

De film Coweb zal vanaf 9 juli te zien zijn in Pathé Arena in Amsterdam, Pathé Spuimarkt in Den Haag en Pathé de Kuip in Rotterdam

09-06-2009

Shek Kin overleden

Geef reactie


Afgelopen woensdag verloor de Hongkong film industrie een van hun beste en meest bekende acteurs. Shek Kin, die wereldwijd bekend werd door zijn rol van MR. Han in 'Enter the dragon' stierf op de leeftijd van zesennegentig jaar. De reden van zijn dood was dat zijn nieren niet meer functioneerde. Zijn kinderen waren bij zijn sterfbed aanwezig.

Shek Kin werd geboren in 1913 en was de oudst levende Hongkong acteur. Hij begon in 1940 met acteren en is er sindsdien niet meer mee gestopt. Acteurs waar hij mee begon als Walter Cho, Kwan Tak-hing en Yu So-chow zijn allen al overleden. Een groot verschil tussen Shek Kin en zijn collega's was dat hij zich liever met de echte noordelijke kung fu stijlen bezig hield dan Peking opera. Dit maakte hem anders dan de rest en gaf hem het rauwe wat hem zo bekend maakte. Met complete toewijding speelde hij zijn rollen. Waar de oudere generatie in Azië hem vooral zal herinneren voor zijn vertolking van de boef in de vele Wong Fei Hung films, zullen de mensen in het westen dit doen voor zijn rol van Mr. Han in 'Enter the dragon'. Met maar liefst driehonderdvijftig films op zijn naam zal iedereen er zijn eigen herinnering aan hebben. Zo was hij in 'The young master' te zien tegenover Jackie Chan en speelde hij een kleine rol in 'The Millionaires' Express' tussen vele Hongkong top acteurs.

Met zijn overlijden is er een ware legende heen gegaan. Gelukkig zal hij voor altijd voort blijven leven in zijn films.

09-06-2009

Anthony Wong aangeklaagd?

Geef reactie


Na het foto schandaal is Edison Chen lang niet in Hongkong geweest. Het was simpelweg te beschamend voor hem. Hij was naakt op foto's te zien met Bobo Chan, Gillian Chung, Cecilia Cheung en dit zorgde voor een behoorlijk media hype. Alle partijen kwamen er slecht vanaf en hun carrière raakte in een diep dal. De storm lijkt nu geluwd en met deze reden waagde Edison Chan zich weer in het openbaar in Hongkong.

Hij had een afspraak met Anthony Wong, de man die altijd als een vader voor hem was. Een verslaggever van Apple Daily wist hun een restaurant in te volgen. Hier wilde ze rustig wat gaan eten samen met de moeder van Anthony Wong. De verslaggever nam twee tafels verder plaats en begon met het filmen van de hele situatie. Hierdoor was de sfeer aardig verpest en raakte Anthony Wong behoorlijk geïrriteerd. Dit werd zelfs zo erg dat hij naar de hem toeging en hem met eetstokjes op zijn handen sloeg. Volgens de verhalen van omstanders waren er op dat moment vele verslaggevers naar het restaurant gekomen. De meeste hielden afstand behalve de man in kwestie.

Maggie, de assistent van Anthony Wong gaf de verklaring af dat het niet opzettelijk was. Zijn moeder was er ook bij en hij zou niets doen om haar in verlegenheid te brengen. Er waren meer dan tien verslaggevers aanwezig en het was erg rommelig. Het zou een natuurlijke reflex geweest en dat hij hem op de hand raakte was niet de bedoeling. Volgens Anthony Wong werd de man nooit geraakt. Hij bleef gewoon door filmen en ik heb hem ook niet horen schreeuwen van de pijn. De verslaggever in kwestie is van plan Anthony Wong aan te klagen.

04-06-2009

David Carradine overleden

Geef reactie


In Bangkok is de Amerikaanse acteur David Carradine overleden. Hij speelde in de Kung Fu-tv-serie en de Kill Bill- films. Hij werd dood gevonden in een hotelkamer. Volgens sommige bronnen heeft hij zelfmoord gepleegd. Carradine is 72 jaar geworden. Hij was in Thailand voor de opnames van de film Stretch.

Carradine werd vooral bekend als Kwai Chang Caine in de tv-serie Kung Fu, waarin hij een Chinese monnik speelde. In 2004 maakte hij een come-back met de film Kill Bill. Carradine, geboren in Hollywood, komt uit een acteursfamilie. Ook zijn vader John en broer Keith maakten naam als acteur.

28-05-2009

Jackie's geheime project?

Geef reactie


Op de een of andere manier heeft Jackie Chan het voor elkaar gekregen om zijn medewerking aan het project 'Seeking Jackie Chan' goed geheim te houden. Er is naast een paar afbeeldingen en een stukje van de opnamen op Youtube maar weinig over deze film te vinden. Toch gaat het verhaal dat rond juli de film zou moeten gaan draaien in de bioscopen.

Het verhaal gaat over een zestienjarige jongen uit Beijing die met zijn ouders naar Indonesië verhuist. Hier krijgt hij het aan de stok met een aantal leeftijdgenoten. Hij reist terug naar Beijing om contact te zoeken met zijn idool Jackie Chan. Na vele avonturen vindt hij zijn held en wordt hij onderwezen in de kunst van het kung fu.

Het klinkt een beetje als de karakte kid remake waar hij mee bezig is maar de cast van deze film is totaal anders. Zhang Yishan zal de rol van de jongen voor zijn rekening nemen. Hierin wordt hij ondersteunt door Yuen Wah, Yuen Bun, Yuen Bo, Yuen Qiu, Jiang Hongbo en Yuan Wenting. De regie zal in handen zijn van het duo Jiang Ping en Fang Gang-Liang.

Als we de beelden van youtube mogen geloven zal het een onvervalste kung fu film worden. Het lijkt er zelfs op dat de film een ouderwets intro tegen een zwarte achtergrond zal gaan krijgen. Aan de andere kant zou het ook best een promotie film voor de nieuwe studio's van de China film corporation kunnen zijn. Het enige wat we kunnen doen is het afwachten. Klik hier voor het filmpje op youtube.

28-05-2009

Stunt of waarheid?

Geef reactie


Vorige week woensdag mochten journalisten een kijkje nemen op de set van de film waarin Chow Yun Fat de rol van Confusius zal gaan spelen. De bedoeling is dat het een soort biografie van de beroemde filosoof zal gaan worden.

De set die ze mochten bezoeken was in de buurt van Beijing. Op dat moment waren ze een scene aan het opnemen waarbij Confucius een bezoek bracht aan Nan-zi. Dit veroorzaakte nogal wat discussie aangezien Nan-zi een beroemde concubine was. Deze dame stond bekend als beeldschoon en bijzonder lust gericht. Er was dus ook angst dat deze scene het imago van de geleerde zou kunnen schade. Zhou Xun, de actrice die Nan-zi speelt sprak over de scene en vertelde dat het niet schadend zou zijn. Er worden geen avances gemaakt of geflirt en het zou zuiver gaan om het voordragen van poëzie.

Regisseur Hu Mei wist er nog aan toe te voegen dat dit de enige scene in de film is waar de hoofdpersoon Nan-zi ontmoet. Hij kon geen goede uitleg over de scene geven, echter zou het verre van een romantische scene worden. Hij voegde er aan toe dat de onderliggende gedachte pas duidelijk zou worden als je de film gaat bekijken. Door deze laatste opmerking lijkt het er op dat de hele situatie een publiciteit stunt was.

Volgens het boek 'Analects of confucius' (hier te bestellen) was Nan-zi een keizerlijk concubine van het Wei koninkrijk (770-476 BC). Zij had een grote bewondering voor Confucius en nodigde hem uit in het paleis. Uit hoffelijkheid stemde Confucius hiermee in. Zijn leerling Zi-lu was het hier totaal niet mee eens. Toen Confucius terug keerde na zijn bezoek zei hij tegen Zi-li, 'Als ik iets gedaan heb wat tegen het moraal was dan mogen de goden mij dan de rug toe keren'.

26-05-2009

Vier Amazia toptitels op DVD vanaf 25 juni !

Geef reactie


An Empress and the Warriors


De uitzonderlijke actieregisseur Tony Ching Siu-Tung uit Hongkong komt na HERO en CURSE OF THE GOLDEN FLOWER opnieuw met een fantasiemeesterwerk. An Empress and the Warriors vertelt het verhaal over de 2 strijdende koninkrijken Yan en Zhao in een meedogenloze oorlog. Nadat Yan-krijger Wu Ba zijn eigen koning op sluwe wijze vermoordt gelast generaal Muyong dat troonopvolgster- prinses Yen een militaire opleiding zal krijgen. Hierbij krijgt Yen hulp van de gevoelige, mysterieuze en zeer charmante krijger Leon Lai. Vanzelfsprekend ontstaat een heftige romance gevolgd door een bloedige en alles beslissende strijd. Laat je meeslepen door dit adembenemende zwaardgevechtspektakel over liefde, intriges en verraad met schitterend gefilmde, adembenemende martialarts-hoogstandjes. Met in de hoofdrollen Donnie Yen („Dragon Tiger Gate“), Kelly Chen („Infernal Affairs“) en Leon Lai („Seven Swords“)

Regie:Tony Ching Siu-Tung - Cast: Donnie Yen, Kelly Chen en Leon Lai
Lengte: 94 minuten - Consumentenadviesprijs: DVD – EUR 14,99 , BRD – EUR 29,99.
Bonusmateriaal: Filmclips, Interviews, B-roll, TV-special


Crows zero


Studeren kennen ze niet op de Suzuran Boy’s highschool. Hier gaat het om wie de baas is. De even brutale als geslepen gangsterleider Tamao Serizawa ( Takayuki Yamada ) wordt door iedereen het meest gevreesd. Tot de komst van de nieuwe scholier Genji - zoon van een echte Yakuza baas, zeg maar de Japanse “Godfather”. Een onbenullige knokpartij loopt uit tot de meest gruwelijke en woeste bendeoorlog die je ooit hebt gezien!Mede dankzij de sound van de Japanse rockband The Streetbeats, zorgt deze –“Fightclub” meets “The Warriors” actie-knaller, voor meer spanning en sensatie dan je lief is! Regisseur Takashi Miiki zet met deze grote succes film niet alleen een “hoog testosteron” verhaal neer, want zijn filmhelden weten ook sympathie bij de kijker op te wekken. Vertrouwen, vriendschap en respect, dat is waar Crows zero uiteindelijk om draait.

Regie: Takashi Miiki - Cast:Takayuki Yamada
Lengte: 98 minuten - Consumentenadviesprijs: DVD – EUR 14,99 , BRD – EUR 29.99.Crying Fist


De Koreaanse regisseur Ryoo Seyung wan zet met Crying fist een brillant boksdrama met topbezetting neer. Choi Min-sik speelt de loser op leeftijd Kung Tae-shik die net is verlaten door zijn echtgenote en zoon. Kung won ooit een zilveren medaille met boksen, nu biedt hij zich op straat aan als menselijke bokszak. Yu shang-hwan ( Ryoo seung Bum ), een jonge gangster, raakt steeds in moeilijkheden en beland uiteindelijk in de nor. Daar komt hij erachter dat hij met boksen zijn woede kan beheersen. Uiteindelijk treffen de twee elkaar in de ring. Confronterende gewelddadige en bloederige vechtscènes zijn het resultaat!

Crying fist laat meer diepgang zien dan de welbekende “typische boksfilm”. Een boeiende film vol actie en agressie maar ook menselijke trekjes die de kijker uiteindelijk doen verassen met een ontroerend sentimenteel einde.

Regie: Ryoo Seyung Wan - Cast: Choi Min-sik, Ryoo seung bum
Consumentenadviesprijs: DVD – EUR 12,99


Storm Rider-clash of evil


Met Storm Rider - Clash of evil zet regisseur Dante Lam het best verkochte stripboek van Ma Wang Sing om in een animatiefilm.

Martial art vechter Wind neemt het op tegen de op macht beluste dictator Conquer. Om Conquer ten val te brengen moet Wind zijn krachten bundelen met die van het duivelse Flame Kylin. Spannend genoeg neigt Wind door de duistere krachten van Flame kylin te veranderen in een moordmachine. Het is nu aan de Martial art vechter Cloud om Wind tegen te houden en de bittere strijd met Conquer voort te zetten.
Storm rider- Clash of evil is een grandioze mix van heldendom en hartstocht, gecombineerd met de kungfukunst, omgezet in schitterende effecten!

Regie: Dante Lam - Writer: Ma Wang

Consumentenadviesprijs: DVD – EUR 12,99 , BRD EUR 29.99

 

17-05-2009

Jeeja Yanin's tweede film

Geef reactie


Jeeja Yanin, die ons eerder wist te verrassen in haar debuut 'Chocolate' is klaar voor een nieuw project. In haar tweede hoofdrol zal deze actrice met Taekwando achtergrond een hele andere weg in slaan. Niet geheel vreemd want na het neerzetten van een autist is het handig om het over een hele andere boeg te gooien.

De titel van de film is 'Raging phoenix' en als het goed is heeft verhaal wat lichte romantiek en wordt de actie vermengt met hiphop dans. Panna Rittikrai zal wederom de choreografie voor zijn rekening nemen. Voor een wat internationaler tintje is er hulp gezocht in Frankrijk bij de stuntgroep Team Tri-x. Hier komt ook Patrick Tang vandaan die een belangrijke rol voor zijn rekening zal gaan nemen. Volgens productie maatschappij Sahamongkol moet het iets heel anders worden dan we gewend zijn. Helaas is er nog geen promo beschikbaar maar de nieuwsgierigheid is in ieder geval gewekt.

Regisseur Rashane Limtrakul wist al eerder actie, komedie en muziek samen te smelten in zijn deel van de film '4 romances' en deed de montage van 'Chocolate'. Verder is hij nog niet zo heel actief geweest en is het dus nog afwachten wat het gaat worden. Tevens maakt de promotie poster die nu het internet rond gaat niet echt een positieve indruk. Gelukkig weten we dat het met Jeeja Yanin wel goed zit.
 

17-05-2009

Cinema populair

Geef reactie


 

Al eerder werd er bekend dat Peter Chan bezig was met 'Bodyguards and Assasins'. Een film met een bijzonder indrukwekkende cast. Donnie Yen, Leon Lai, Nicholas Tse, Eric Tsang en Hu Jun hebben namelijk allemaal in gestemd hun medewerking te verlenen. De productie van deze film is in handen van Cinema populair. Een bedrijf wat hij samen met Huang Jianxin in februari van dit jaar opgezet had. In de afgelopen week hebben ze bekend gemaakt met welke films dit bedrijf zich verder bezig zal gaan houden.

De eerst volgende zal 'Jung Ku - The man from 18th hell' zijn. Niet iets wat ons hier in het westen erg veel zal zeggen, in Azië is dat wel anders. Zij zullen dus ook reikhalzend uitkijken naar deze film die het verhaal van deze mythologische demonenjager in beeld zal brengen. Het budget ligt rond de vijftien miljoen dollar en het verhaal speelt zich af in de tijd dat de mensen en goden nog samen leefden. Jung Ku zal een demonen jager zijn die de mensen beschermt tegen alles wat kwaadaardig is. De eerste reactie van de westerse journalisten in Cannes was dat China's eerste superhelden film zal gaan worden.

Onder de andere films bevinden zich 'The flying guillotines', Queen's road ripper' en 'the god of wealth'. Inhoudelijk is er nog niet zo veel bekend over de films. Vooral 'The flying guillotines' is nog gehuld in een wolk van mysterie. Bij de andere twee gaat de één over een serie moordenaar en de ander is een drama die zich afspeelt tijden de wereldwijde financiële crisis.
 

17-05-2009

China's eerste James Bond!?!

Geef reactie


Op het festival in Cannes werd bekend gemaakt dat Donnie Yen de hoofdrol zal gaan spelen in een Chinese film in James Bond stijl. Als titel van de film is er momenteel gekozen voor 'fourteen blades'. De productie is afgelopen week begonnen in het Chinese Ningxia, en Daniel Lee zal de film regisseren.

Het budget is vast gezet op twintig miljoen dollar. Dit werd allemaal bij elkaar gebracht door Susanna Tsang. Zij was met haar bedrijf Visualizer uit Hongkong ook verantwoordelijk voor de productie van 'Three kingdoms'. Easternlight, het Aziatische label van Arclight films zal de distributie van de film verzorgen in alle delen van de wereld behalve China, Singapore en Maleisië.

Het script is door Daniel Lee en Abe Kwong samen geschreven. In het veertiende-eeuwse Jinyiwei huurt een special bureau straat kinderen in om ze op te leiden tot moordenaars. Ze brengen ze kunde bij met verschillende wapens zodat het experts worden in het martelen en moorden. De hoofdpersoon is een huurmoordenaar die in een plot tegen de regerende keizer moet verijdelen.

'Fourteen blades' is de eerste film uit China die een James bondachtig thema heeft en vind zijn basis in historische feiten. Volgens producer Susanna Tsang zal het een heel andere film worden dan de mensen uit China en in de rest van de wereld gewend zijn. Klik hier voor een aantal getekende ideeën
 

12-05-2009

Ninja

Geef reactie


Een trailer die momenteel veel aandacht krijgt op het internet is Isaac Florentine's 'Ninja'. Deze martial arts film heeft de Engelse acteur Scot Adkins in de hoofdrol en zou nog wel eens het begin kunnen zijn van een heuse ninja revival.

Scot Adkins draait al wel een tijdje mee in de film industrie. Meestal speelt rollen waarin hij gangsters speelt die met zijn handen en benen bijzonder handig kan vechten. Tot nu toe had hij nog geen grote rollen. Misschien heb je hem recentelijk gezien zonder dit door te hebben. Hij speelde namelijk de rol van 'Weapon XI' in 'X-men orgins: Wolverine'. Hierbij verontwaardigde hij vele fans zonder dat hij er zelf wat aan kon doen.

Met 'Ninja' gaat hij zijn eerste hoofdrol aan. Hij speelt een westerling die ninjitsu leert in Japan en een speciale opdracht krijgt. Hij word naar New York gestuurd om een eeuwen oude wapen kist van een legendarische Koga ninja te beschermen. Hierbij laat hij een spoor van vernieling en lichamen na. De rol van Masazuka, zijn tegenstander, wordt neergezet door de Japanse acteur Tsuyoshi Ihara. Klik hier voor de trailer
 

Terug naar de vorige pagina

 

 

Door naar de volgende pagina.