home           nieuws          filmrecensies          acteurs           artikelen         forum           links         contact
Of je nu op zoek bent naar old skool, jaren tachtig, moderne Hongkong films of enige ander vorm van Aziatische cinema of cult www.hkflix.com is de site waar je moet zijn. Met deze reden is www.kungfufilms.nl ook trots om hun als partner te hebben.

  ..
14-09-2009

Sammo Hung opgenomen

Geef reactie


Ongeveer drie weken geleden belanden Sammo Hung in het ziekenhuis voor een hart operatie. Hij storte in elkaar op de set van 'Ip man 2', het vervolg op het succesvolle 'biografische film' over het leven van de wing chun meester.

Sammo Hung die nu zevenenvijftig is mocht na een paar dagen weer naar huis. Hij keerde toen meteen terug naar de set. Hier pakte hij zijn werk als choreograaf en rol van Hung Kuen meester weer op. Misschien niet de meest slimme set maar het werken in de film industrie zit hem nu eenmaal in het bloed.

Zelf geeft hij toe dat zijn huidige situatie niet ideaal is. Hij maakt zijn hele leven al lange dagen, eet onregelmatig en ongezond, rookt sigaren en heeft een aardig overgewicht. Dit langzamerhand toch parten te spelen. Toch wist hij de pers gerust te stellen met de volgende woorden: 'Alles gaat nu weer normaal zijn gang maar mijn gewicht begint nu toch voor wat problemen aan mijn hart te zorgen. Ik ben weer gewoon aan het werk en ik wil iedereen bedanken voor hun bezorgdheid.' Mooie woorden, maar of hij ook gaat werken aan het probleem vertelde hij er niet bij. Natuurlijk hopen we allemaal dat Sammo Hung nog lang actief en gezond zal blijven.
 

12-08-2009

Rob-B-hood nu ook NL release

Geef reactie


Publiekslieveling Jackie Chan is terug als Thongs in de spectaculaire actiefilm Rob-B-Hood, waarin de bekende Jackie Chan humor niet ontbreekt. Jackie Chan is op zijn best in deze film met een geraffineerde mix van humor, actie, drama en slapsticks. Splendid Film brengt Rob-B-Hood op 27 augustus uit op DVD.

Thongs (Jackie Chan) en Octopus (Louis Koo) zijn professionele inbrekers die werken voor gangsterbaas Landlord (Michael Hui). Als Landlord het duo op pad wil sturen om een buit van 7 miljoen binnen te halen hoeven ze daar geen minuut over na te denken. Ze kunnen de poen goed gebruiken aangezien beiden een gat in de hand hebben. Tongs vergokt zijn geld regelmatig en Octopus spendeert het maar al te graag aan mooie vrouwen. De twee vechtersbazen vergeten alleen één belangrijk punt, ze weten niet wélke klus ze moeten klaren. Ze staan dan ook volledig perplex als ze horen dat de buit een baby is. Een miljonairsbaby wel te verstaan…

Na het stelen van de baby, voelen ze er niets meer voor om de “buit” af te leveren. Ze besluiten de baby bij hun thuis te verstoppen. De stoere mannen raken snel gehecht aan het schattige baby’tje en weigeren het aan de echte opdrachtgevers af te staan. Met hart en ziel beschermen ze de miljonairsbaby en zetten daarmee hun eigen levens op het spel.

Regie: Benny Chan
Cast: Jackie Chan, Louis Koo en Michael Hui
Consumentenadviesprijs: DVD – EUR 14.99
Releasedatum: 27 augustus 2009

 

23-07-2009

Joey Wong word geen non!

Geef reactie


De afgelopen week was de Aziatische media in rep en roer over het nieuws dat Joey Wong zich zou bekeren tot het kloosterleven en als non verder door het leven zou gaan. Dit duurde een aantal dagen totdat de actrice liet weten dat dit niet het geval is.

Haar ex-vriend Chyi Chin zocht een aantal dagen geleden contact met een oom van Joey Wong. Deze stond in contact met haar en liet weten dat de verhalen absoluut niet waar zijn. Het misverstand is waarschijnlijk de wereld in gekomen door een gesprek wat ze had met een vriend. Hierin zei ze dat ze momenteel erg veel bezig was met het boeddhisme en meditatie. Zoveel dat als ze er zo mee door zou gaan ze net zo goed een non zou kunnen worden.  

Om de roddels compleet te maken schreef de pers dat ze het klooster in zou willen vanwege een mislukte relatie met een actrice. Ook hiervan is maar weinig waar en volgens de oom van Joey Wong gaat alles erg goed met haar. Laten we hopen dat de actrice, nu ze weer een beetje in de aandacht gestaan heeft net als Brigitte Lin terug zal keren naar de film wereld.

23-07-2009

Zhang Ziyi trouwt nog niet

Geef reactie


Het lijkt er op dat Zhang Ziyi voorlopig nog bekend zal blijven onder haar eigen naam. De trouwplannen tussen haar en de Israëlische multimiljonair Aviv Nevo zijn namelijk tot nader orde uitgesteld.

Afgelopen februari verloofde het tweetal zich en was het de bedoeling dat het huwelijk voltrokken zou worden op een privé eiland voor de Italiaanse kust. Maar door het drukke schema van beide gaat het huwelijk, wat volgens de media volgende maand zou plaatsvinden niet door. Zhang Ziyi is momenteel erg druk met de promotie van haar nieuwe film 'Sophie's revenge'. Een romantische komedie die ze zelf produceert en de hoofdrol in speelt.

In een interview liet ze ooit weten dat ze altijd al droomt van een gezin. Echter wil ze zich niet laten opjagen en alles op een rustig tempo doen. Haar carrière is net zo belangrijk en aangezien alles momenteel voor de wind gaat durft ze dit te onderbreken. Ze hoopt ook dat ze net als haar ouders een huwelijk zal hebben wat haar hele leven stand houdt.

Wanneer het huwelijk nu plaats gaat vinden is niet bekend.

23-07-2009

Tony Leung breekt arm

Geef reactie


Tijdens een sparrings sessie ter voorbereiding van Wong Kar Wai's film over Ip Man heeft hoofdrolspeler Tony Leung zijn linker arm gebroken.

Één van de kung fu instructeurs schopte Tony Leung tijdens de voorbereidingen afgelopen maandag. Hierbij brak hij een bot in zijn linker voorarm. Ondanks dat de arm een aantal weken rust zal moeten houden zal Tony Leung nog steeds doorgaan met zijn training. Hij kan immers zijn benen nog steeds gebruiken. Dit liet Agnes Leung een woordvoerster van Jettone films aan de pers weten middels een telefonisch interview.

Dit incident gaat er waarschijnlijk voor zorgen dat er niet in september begonnen kan worden met filmen. Er zal een kleine vertraging ontstaan. Dit maakt de druk die op het project rust alleen maar groter. Wong Kar Wai is namelijk een regisseur die enorm veel respect krijgt van de filmcritici over de gehele wereld. Maar ook het onderwerp Ip Man is natuurlijk niet de minste. Deze leraar van Bruce Lee werd eind 2008 als door Donnie Yen vereeuwigd met Wilson Yip aan het roer als regisseur. Een film die goed ontvangen werd en de nieuwsgierigheid naar Wong Kar Wai's visie alleen maar groter maakt.

06-07-2009

Oproep

Geef reactie


Voor een documentaireproject over de Chinese immigratie in Nederland zoeken wij mensen die afweten van Chinese filmvertoningen die in de late uren plaatsvonden in de jaren '60, '70 en '80. Voor zover wij weten vonden deze voorstellingen vooral plaats Den Haag, Amsterdam en Rotterdam maar ook bijv. in Heerlen en Groningen. Of misschien weet je van iemand die daar bij betrokken was of die die voorstellingen toen bezocht. Wij zijn vooral op zoek naar Chinese Nederlanders maar ook geïnteresseerd in andere mensen die van deze voorstellingen afweten. Verder zoeken wij (Chinese) mensen die ons kunnen vertellen over hun ouders/grootouders die ooit naar Nederland emigreerden en mensen die beschikken over oud beeldmateriaal (foto's, filmpjes, andersoortige plaatjes, audiomaterialen, etc. etc.) van Chinezen in Nederland. Je kunt mij e-mailen op mariette@minx-media.com.

24-06-2009

Dragon tiger gate 2

Geef reactie


Enlight pictures producer Dante Lam heeft laten weten dat er tien miljoen dollar is er uitgetrokken voor een vervolg op Wilson Yip's 'Dragon tiger gate'. Om het geld voor de film bij elkaar te krijgen sloot Enlight pictures zich aan bij een recentelijk gevormde samenwerking van Aziatische film bedrijven onder leiding van Salon films. Regisseur Dante lam is gekozen om dit vervolg in goede banen te gaan leiden.

Het tweede zal evenals de eerste gebaseerd zijn op het bijna veertig jaar oude stripserie 'Oriental heroes' van Tony Wong Yuk-long. Naast het maken van de film zijn er ook plannen om een computerspel te maken met de strip als basis. Of de originele acteurs Donnie Yen, Niocholas Tse en Shawn Yue aan deze beide projecten hun medewerking zullen gaan verlenen is nog niet bekend.

24-06-2009

The last airbender teaser

Geef reactie


De eerste beelden van regisseur M. Night Shyamalan's 'The last airbender' zijn naar buiten gebracht in de vorm van een Teaser en is momenteel op meerdere plaatsen op het internet te zien.

Deze verfilming van de Nickolodeon tekenfilm serie 'Avatar' stuiten in eerste instantie op aardig wat kritiek. Dit werd nog eens versterkt toen er gekozen werd voor westerse acteurs in plaats van Aziatische. De tien jaar oude Noah Ringer kreeg de rol van Aang. Een goede keuze want in de teaser kunnen we zien dat het mannetje niet alleen veel van Aang weg heeft maar ook nog eens over aardige martial art vaardigheden beschikt. Hier laat hij namelijk in één lange shot zien hoe hij de stok beheerst. Dit prikkelt de nieuwsgierigheid op een positieve manier en het is bijna jammer dat we moeten wachten tot de zomer van 2010 om de film te kunnen zien.

Klik hier voor de teaser

24-06-2009

Jet Li koopt optrekjes

Geef reactie


Samen met zijn vrouw Nina Li Chi heeft Jet Li recentelijk een twee grote bungalows gekocht in Singapore. Dit kosten hem maar liefst twintig miljoen dollar en het is dus niet zomaar een optrekje.

Aangezien buitenlanders die een huis willen kopen in Singapore eerste een vergunning moeten aanvragen wordt er van uitgegaan dat Jet Li de Singaporaanse nationaliteit aangenomen heeft. De immigratie dienst weigerde om reden van privacy hier enige uitsluitsel over te geven. Ook de pers afdeling van Jet Li´s One foundation onthield zich van alle commentaar.

De nationaliteit van Jet Li is altijd al een heet hangijzer geweest. De één zegt dat hij in Amerika staat in geschreven en de ander beweert dat hij de Chinese nationaliteit heeft. Zijn broer Li Lianli heeft ooit laten weten dat Jet Li de Chinese nationaliteit heeft maar in het bezit is van een Amerikaanse greencard. Recentelijk kwam het bericht dat Jet Li Singaporaan wilde worden voor twee redenen. Hij wilde zijn dochters van zeven en vier een stabiele toekomst geven en investeren in vastgoed. Als het allemaal waar is zal Jet Li de tweede Chinese beroemdheid zijn na Gong Li die zich in Singapore settelt.

Toen dit nieuws naar buiten kwam zijn er een aantal verslaggevers vanuit Hongkong vertrokken naar Sjanghai. Hier waren ze van plan om het huis te bekijken waar Jet Li drie jaar geleden opdracht toe gaf om het te bouwen. De conclusie was dat de bouw al meer dan een jaar stil ligt.

24-06-2009

Michelle Yeoh terug in de martial arts film

Geef reactie


Michelle Yeoh heeft afgelopen zondag laten weten dat ze een rol zal gaan spelen in de nieuwe film van John Woo. Het zou om een actie/kung fu film gaan. Een genre waar ze de afgelopen tijd niet veel in te zien was. Zelf liet ze weten dat dit geen bewuste keuze is maar puur toeval en dat ze ook niet van plan is te stoppen met dat genre.

Ze liet dit weten op het twaalfde Sjanghai internationaal film festival. Het zal gaan om een Chinese productie en het filmen moet rond september starten. John Woo zal de regie samen met Su Chao Pin voor zin rekening gaan nemen. Over het verhaal is nog niets bekend gemaakt. Voorlopig moeten we het dus ook alleen met de titel 'The Sword and the Martial Arts World' doen. Deze klinkt op zich veel belovend maar je kan er natuurlijk alle kanten mee op.

Michelle Yeoh is ondertussen de vijfenveertig gepasseerd. Toch vindt ze dat ze ondanks haar leeftijd fysiek nog fit genoeg is om in dit soort actie films te spelen. Ze wil zich niet door haar leeftijd laten beperken. Jackie Chan respecteerde haar altijd al voor haar lef en drang om haar stunts zelf te doen. Hij trok jaren geleden zelfs een vergelijking tussen zichzelf en Michelle Yeoh. Nu heeft ze de kans om de kans om dit wederom te bewijzen. Overigens sprak het verhaal van dit project haar zo aan dat ze het ook niet kon weigeren.

Terug naar de vorige pagina

 

 

Door naar de volgende pagina.