home           nieuws          filmrecensies          acteurs           artikelen         forum           links         contact
Of je nu op zoek bent naar old skool, jaren tachtig, moderne Hongkong films of enige ander vorm van Aziatische cinema of cult www.hkflix.com is de site waar je moet zijn. Met deze reden is www.kungfufilms.nl ook trots om hun als partner te hebben.

  ..
Michelle Lai

Mai Suet, Mi Hsueh, Michelle, Mai Shuet, Micelle Mei Suet, Michelle Yim, Mi Hsuen

Geboorte datum: 2 september 19??

Michelle Lai was het vierde kind in een gezin van negen kinderen. Ze had een vrolijke jeugd waarin haar drie oudere broers haar als een koningin behandelden. Tevens was ze erg ambitieus en droomde ze er van politieagent te worden. Dit is er alleen nooit van gekomen. Nadat ze haar school afgemaakt had kreeg ze de mogelijkheid om bij de Shaw brothers een acteeropleiding te volgen. Deze kans greep ze met beide handen aan. Tijdens deze periode speelde ze allerlei rolletjes voor de studio's. Maar toen haar training afgerond was kwam ze in aanraking met CTV. Ze kreeg een rol in de serie 'Legend of the condor heroes' en ze werd in een klap beroemd. Deze roem verspreidde al snel door geheel AziŽ. Niet veel later maakte ze de overstap naar ATV. Haar succes was toen niet meer te stoppen. Ze maakte series als 'Princess Chang Ping', 'The radical city', 'Dynasty' en Tai Chi master'. Tussen al deze tv opnamen nam ze ook gewoon de tijd voor het maken van  films. En aangezien ze een goede achtergrond heeft als danser was het voor haar geen probleem om mee te komen met de ingewikkelde gevechtschoreografie. Ook op het acrobatische vlak wist ze zich goed te redden en dit heeft een boel leuke filmmomenten opgeleverd, want mooie vrouwen en kung fu blijft altijd een aantrekkelijke combinatie. In deze periode was ze hoofdzakelijk te zien in kung fu komedies. De grote uitzondering hierop is 'Butterfly murders', het regie debuut van 'Tsui Hark'. In deze semi horror film zet ze een kannibaal neer die probeert los te komen van een eiland vol gekken. Maar haar passie lag toch het meest bij de tv-series. De jaren tachtig waren voor Michelle Lai het meest succesvol en productief. Hierin keerde ze ook nog even terug naar de Shaw studio's voor 'The Ambitious kung fu girl' en leverde ze haar beste martial art prestatie in 'Passage of kung fu'. Maar na jaren van hard werken werd het tijd om het wat rustiger aan te doen. Michelle Lai besloot alleen dingen aan te pakken waar ze zelf plezier in had. Dit waren onder andere diverse musicals en natuurlijk veel tv werk. Momenteel is ze nog steeds veel op tv te zien en pakt ze af en toe een film rol mee. Zo was ze recentelijk nog te zien in 'Abnormal beauty' (2004) en 'New born' (2005). Kortom een erg getalenteerde dame.

Geselecteerde films:

Thousand Mile Escort (1976)

The 36 Crazy Fists (1977)

Ten Tigers of Shaolin (1978)

Funny Kung Fu (1978)

Kung Fu Vs. Yoga (1979)

The Butterfly Murders (1979)

Kingfisher the Killer (1980)

Passage of the Dragon (1981)

Ambitious Kung Fu Girl (1981)

 

Ambitious kung fu girl

Terug naar het overzicht.