home           nieuws          filmrecensies          acteurs           artikelen         forum           links         contact
Of je nu op zoek bent naar old skool, jaren tachtig, moderne Hongkong films of enige ander vorm van Aziatische cinema of cult www.hkflix.com is de site waar je moet zijn. Met deze reden is www.kungfufilms.nl ook trots om hun als partner te hebben.

  ..
Lee Yi Min

James Lee, Simon Lee, Li Yi Min, Lee Au Man, Li Ngai Man

Geboorte datum:

Net als vele andere kung fu film acteurs trainde Lee Yi Min in een school voor Peking opera artiesten. Zijn roem op het grote doek verwierf hij door diverse kleine rolletjes in grote producties uit de Shaw studio´s te spelen, bijvoorbeeld `Shaolin Temple´ en `The brave archer´. Grote rollen kreeg hij pas toen hij een contract tekende met regisseur Joseph Kuo, die hem samen met zijn oude klasgenoot Jack Long in diversen films liet spelen. Samen vormde ze een perfect team van leraar en leerling. Lee Yi Min blinkt voor al erg uit in zijn acrobatiek en dat is logisch, want hier ligt ook zijn basis, helaas mist hij net dat kleine beetje echte kung fu training en zien zijn bewegingen er vaak slordig uit. Gelukkig weet hij dit te compenseren met zijn jonge en onbezorgde uiterlijk. Momenteel woont Yi Li Min in Taiwan waar hij nog regelmatig een rol speelt in gekostumeerde drama´s.

Geselecteerde films:

Shaolin temple (1976)

Magnificent wanderers (1976)

Brave archer (1977)

Heaven & Hell (1978)

Seven grandmasters (1978)

Crazy guy with super kung fu (1978)

Shaolin Iron Claws (1978)

Mystery of chessboxing (1979)

World of drunken master (1979)

Drunken arts, crippled fist (1979)

Seven commandmenst of kung fu (1979)

Invincible Shaolin kung fu (1979)

Buddha's palm & dragon fist (1980)

Ninja the final duel (1986)

Seven commandments of kung fu

Shaolin_iron_claws

Lee Yi Min samen met jack Long in `World of drunken master`

Terug naar het overzicht.