home           nieuws          filmrecensies          acteurs           artikelen         forum           links         contact
Of je nu op zoek bent naar old skool, jaren tachtig, moderne Hongkong films of enige ander vorm van Aziatische cinema of cult www.hkflix.com is de site waar je moet zijn. Met deze reden is www.kungfufilms.nl ook trots om hun als partner te hebben.

  ..Ekin Cheng

Cheng Yee Kin

Geboorte datum: 04-10-1967

Geboren in Hongkong. Door zijn goede uitstraling verdiende hij zijn geld met rollen in reclamefilmpjes. Na verloren te hebben in een talentenjacht kreeg hij een aanbod van een van de juryleden die zijn talent duidelijk wel herkende. Hij begon zijn opleiding bij de TVB martial arts afdeling. Aangezien hij niet echt talent had op dit gebied stapte hij al snel over naar een andere opleiding, drama. Dit ging hem stukken beter af. Na zijn opleiding afgerond te hebben begon hij als presentator in de kindershow 'Space shuttle 430'. Een aantal jaren later kreeg hij zijn eerste film rol in 'Girls without tomorrow (1992)'. Meer romantische komedies film volgende. Net toen het er op ging lijken dat Ekin Cheng voor altijd aan het zelfde type rol vast zou komen te zitten kreeg hij zijn rol in de gangster film 'Young and dangerous'. De film zetten letterlijk heel Hongkong op zijn kop en er werden in één jaar drie delen gemaakt en diverse imitaties. Hiermee werd zijn succes vastgelegd voor de komende jaren en werd hij in een klap de meest populaire Hongkong film ster. Ook houdt hij er een succesvolle carrière als zanger op. Dit weet hij perfect te combineren met zijn films. Het enige waar Ekin Cheng niet goed in is zijn martial arts. Toch speelde hij in de meest succesvolle actie films van de jaren negentig. Want bijna iedereen heeft 'stormriders' en 'A men called hero' wel gezien. 

Geselecteerde films:

Future Cops (1993)

Young and Dangerous (1996)

Young and Dangerous 2 (1996) 

Young and Dangerous 3 (1996)

Storm Riders, The (1998)

Hot War (1998) 

Man Called Hero, A (1999)

Tokyo Raiders (2000)

Duel, The (2000)

Avenging Fist, The (2001)

Twins Effect, The (2003)

Divergence (2005)

Heavenly mission (2006)

Rule #1 (2008)

The duel

Young and dangerous

A man called hero

 the duel

Terug naar het overzicht.

 

Nieuwsbrief