home           nieuws          filmrecensies          acteurs           artikelen         forum           links         contact
Of je nu op zoek bent naar old skool, jaren tachtig, moderne Hongkong films of enige ander vorm van Aziatische cinema of cult www.hkflix.com is de site waar je moet zijn. Met deze reden is www.kungfufilms.nl ook trots om hun als partner te hebben.

  ..

Conan Lee

Lee Yuen Ba, Li Yuan Ba

Geboorte datum:

Geboren in de New Yorkse wijk Queens onder de geweldige naam Lloyd Hutchinson. Niet echt een naam voor een Hongkong film ster, zodoende werd zijn naam voor zijn eerste film veranderd in Conan Lee. Een goede keus, dit past geweldig bij hem door zijn robuuste bouw en enorme vaardigheid op kung fu gebied. Helaas maakte Conan Lee niet erg veel films. Dit lag absoluut niet aan zijn verschijning of talent, maar het was hoofdzakelijk te wijten aan zijn enorme arrogantie. Het duurde dus ook niet lang voordat er niemand meer met hem wilde werken. En dat is erg jammer want was dit anders geweest had hij waarschijnlijk op hetzelfde niveau als Jackie Chan gezeten. In zijn debuut film ‘Ninja in the dragons den’ vertoond hij het meest gecompliceerde gevecht ooit op film vast gelegd. Een gevecht dat uitgevoerd wordt op stelten met geweldige salto’s en choreografie. Al zijn stunts deed hij zelf met de nodige risico’s. Tijdens het filmen van ‘Tiger on the beat 2’ was het de bedoeling dat Conan Lee van een brug naar een lantaarnpaal zou springen. Deze ging op het eerste gezicht goed maar hij wist de paal niet goed vast te houden met als gevolg dat hij keihard op het wegdek terecht kwam. Uiteindelijk is hij hier nog netjes vanaf gekomen en had alleen de nodige kneuzingen en schrammen. Deze scène is gewoon in de film verwerkt en wordt een keer op normale snelheid en een keer in slowmotion vertoond. Deze stunt alleen al geeft zijn bijdrage aan de Hongkong film industrie al een legendarisch status. Met enige regelmaat is hij nog wel te zien in kleine rolletjes in zowel Amerikaanse als Hongkong producties. Een van zijn meest recentelijk rollen was kort maar in een film die de meeste mensen wel gezien hebben. Conan Lee speelde namelijk de broer van Jet Li in het succesvolle ‘Lethal weapon 4’. Al met al niet de minste maar helaas door zijn eigen toedoen niet de bekendste.

Geselecteerde films:

Ninja in the Dragon's Den (1982) 

Tiger on the Beat (1988)

Prince of the Sun (1990)

Tiger on the Beat II (1990)

Tiger on the Beat II (1990) 

Tiger on the Beat II (1990) 

First Strike (1996) 

Lethal Weapon 4 (1998)

Tiger on the beat 2

Tiger on the beat

ninja in the dragons den

 

Terug naar het overzicht.

 

Nieuwsbrief