home           nieuws          filmrecensies          acteurs           artikelen         forum           links         contact
Of je nu op zoek bent naar old skool, jaren tachtig, moderne Hongkong films of enige ander vorm van Aziatische cinema of cult www.hkflix.com is de site waar je moet zijn. Met deze reden is www.kungfufilms.nl ook trots om hun als partner te hebben.

  ..
Chow Sing Chi

Zhou Xing Chi, Stephan Chow, Stephen Chiau, Sing-Chi Chau, Stephen Chau

Geboorte datum: 22-06-1964

Bijna leek het erop dat de carrière van Chow Sing Chi niet verder zou komen dan een auditie voor voor de tvb acteurs opleiding. Hij werd afgewezen terwijl zijn vriend Tont Leung toegelaten werd. Na wat gesprekken met een connectie kreeg hij het wel voor elkaar en mocht de opleiding toch doen. Het resultaat was dat hij de volgende vijf jaar '430 space shuttle', een kinderprogramma mocht presenteren. Er was alleen een probleem, Chow Sing Chi heeft niks met kinderen en vindt ze eigenlijk maar vervelend. Het gevolg hiervan was dat hij op een nogal ongebruikelijke en grove manier met ze omging. Verbazing wekkend genoeg sloeg dit erg aan bij het publiek en zijn programma werd een groot succes. Logischerwijs is dit niet wat hij wilde en in 1987 kreeg hij een paar rollen in dramatische tv series. Zijn filmdebuut volgde in 1988 in de film 'He who chases after the wind'. Ook al was het een kleine rol voor Chow Sing Chi was het een begin. Vele films volgden, maar het woord 'komedie' blijf nog even uit het beeld. Producer Danny Lee castte hem in een boel films. Het was duidelijk dat hij zijn talent zag en hij claimt ook dat hij hem ontdekt heeft. Het eerste flirten met het komedie genre begon met 'My hero' en 'Dragon fight' en in 1990 begon het echte werk met 'All for the winner'. Het was een persiflage op de hit 'God of gamblers' die bijna net zo flauw als succesvol was. Iedereen in Hongkong was helemaal weg van zijn humor en de nieuwe draai die hij aan het bestaande genre gaf. Zijn energie leek onuitputtelijk want in het jaar 1990 maakte hij elf films. In de twee jaren die volgde maakte hij maar liefs veertien films en toen besloot hij het wat rustiger aan te gaan doen. Dat zijn maar liefs vijfentwintig films in drie jaar. Natuurlijk moet je je succes pakken wanneer je kunt en dat is zeker iets wat Chow Sing Chi deed. Verbazing wekkend genoeg waren het overgrote deel van zijn films erg goed en leden er maar een paar aan de verwachte onderproductie. De volgende stap was het produceren van films. Dit liep alleen niet altijd even vlekkeloos. Tijdens het filmen van 'The mad monk' had hij continue meningsverschillen met regisseur Johnny To en de film was een enorme flop. Dan maar weer terug naar de basis het acteren. In 1994 maakt hij zijn regie debuut met de film 'From Beijing with love'. In totaal regisseerde hij nu een stuk of vijf films waar 'Shaolin soccer' het meest succesvol van was. Deze film bezorgde hem ook nog eens zijn wereldfaam. Met een tempo van rond de twee films per jaar is hij nog steeds actief. Zijn humor is dan wel behoorlijk veranderd in vergelijking bij wat hij vroeger maakte maar leuk is hij nog steeds.
 

Geselecteerde films:

Just Heroes (1989)

Triad Story (1990)

Curry and Pepper (1990)

God of Gamblers II (1990)

God of Gamblers III: Back to Shanghai (1991)

King of beggars (1992)

Flirting Scholar (1993)

A Chinese odyssey - Pandora's box (1995)

A Chinese odyssey - Cinderella (1995)

Forbidden City Cop (1996)

God of Cookery, The (1996)

Shaolin Soccer (2001)

Kung fu hustle (2004)

CJ7 (2008)

  Chinese odysey: Pandora's box

 

 

Terug naar het overzicht.