home           nieuws          filmrecensies          acteurs           artikelen         forum           links         contact
Of je nu op zoek bent naar old skool, jaren tachtig, moderne Hongkong films of enige ander vorm van Aziatische cinema of cult www.hkflix.com is de site waar je moet zijn. Met deze reden is www.kungfufilms.nl ook trots om hun als partner te hebben.

  ..
Body weapon (1999)

Yuen Chi Miu Hei

Acteurs Chu Man Cheuk EXTRA'S 
Au Gam Tong  
Cheung Wai Yee - Directe scène toegang
Clarence Ford - Foto galerij 
Xiu Jin Jiang -
Regisseur Aman Chang -
Speelduur 78 min -
Prod. maatschappij -

 

Wanneer voor de tweede keer in een week de verminkte lijken van een man en een vrouw aan de rand het bos gevonden worden, roept de politiechef zijn twee beste rechercheurs bij zich. Hij legt Kwan (Chu Man Cheuk) en Lee (Au Gam Tong) de ernst van de situatie uit. De zaak moet kostte wat kost opgelost. De twee agenten zijn al jaren vrienden en beide hopeloos verliefd op Ling (Cheung Wai Yee). De relatie tussen de drie agenten is bijzonder gecompliceerd en trekt veel aandacht van hun omgeving. Ling heeft namelijk gevoelens voor beide heren, maar kan maar geen keuze maken met wie ze haar leven verder wil delen. Dit alles beïnvloed hun werk op een negatieve manier en de korpschef vindt dat het maar eens afgelopen moet zijn. Uiteindelijk maakt ling haar keuze en trouwt met Lee. Maar hun huwelijksnacht wordt bruut verstoord door drie mannen en Lee wordt vermoord. Ling belandt in het ziekenhuis na vreselijk mishandeld en verkracht te zijn. Als ze na een aantal weken weer redelijk herstelt is gaat ze zelf op onderzoek uit om de daders op te sporen en wraak te nemen.

Als de naam Wong Jing aan een film verbonden is kan je er altijd wel van uitgaan dat het iets extreems is. Bij deze film was hij dan alleen de producer. Het blijft altijd maar de vraag of de film door zal slaan naar het goede of het slechte. 'Body weapon' is een film met twee gezichten. Aan de ene kant hebben we een verhaal over drie agenten die een moordzaak proberen op te lossen en de nodige problemen in hun privé-leven hebben. Met dit deel is niet echt wat mis, behalve dat het op een wat kinderlijk manier gebracht wordt. Iets wat wel vaker voorkomt in een Hongkong film. Verder probeert de film als een soort erotische thriller over te komen. De scènes zijn te langdradig en hebben maar weinig met erotiek te maken. Het blijft allemaal bij wat geplaag met minimaal bloot. Af en toe wordt er een verdwaalde tepel in beeld gebracht of een schim van een blote bil. Er zijn vaste plaatsen in de film gereserveerd voor deze scènes en hierdoor komt de film niet als een geheel over. Voor de verkrachtingsscènes geldt het zelfde, ze gaan te lang door en volgens mij zijn er maar weinig mensen die hier plezier aan zullen beleven. Allemaal niet erg subtiel dus. De regie is wel van een bijzonder niveau en zit goed in elkaar. Diverse aparte camerahoeken, aangevuld door speelse belichting zorgen voor een aantal sfeervolle momenten. Met Chu Man Cheuk in een film verwacht je de nodige gevechten. Deze zijn wel minimaal aanwezig en stellen maar vrij weinig voor. Hoofdzakelijk wat boksbewegingen die aangevuld worden met wat beenwerk. Dit wordt iet versneld zodat het wat spectaculairder overkomt. Niet echt een aanrader dus en volgens mij alleen geschikt voor de echte fans van Chui Man Cheuk. 

Copyright kungfufilms.nl (2003)

 

Drager dvd
Beeld kwaliteit Goed (4:3)
Geluid kwaliteit Goed 
Ondertiteling Nederlands
Taal Engels
Uitgever world wide cinema
Waardering          4/10

Terug naar het overzicht.